Om oss

We bring data to the hands of business. Using top technology we ensure fast and accurate insights. This is our story and how we took decades of experience in the consulting industry and made it automatic (and brining the cost down for you by about 80%).

Ledande teknik

Genom att skapa kraftfulla insikter för företag

Vi erbjuder dig de bästa digitala tjänsterna för att öka försäljningen och vinsten med en kraftfull programvara. Vi brinner för att hjälpa ditt företag att nå sina tekniska mål och omvandla dina innovativa idéer till verklighet genom att använda vår fantastiska programvara för prisinformation.

airplane on a dark sky

Vår historia

Under 2018 började grundarna av Atenga Insights fundera på hur de skulle kunna förändra sin priskonsultverksamhet radikalt. De såg hur insikterna hjälpte företag att ge sina kunder vad de ville ha och ökade sin försäljning och vinst. Men processen för att ge dem insikterna var tidskrävande och kostsam. Detta ledde oundvikligen till att Atenga Insights ytterligare förbättrade sitt marknadserbjudande och utmanade prissättningsbranschen.

Trots detta fanns det mycket mer förbättringar att göra, och teamet insåg att lösningen var att bygga en SaaS-plattform för att påskynda processen och vässa resultaten ytterligare.

PiceAgent är världens första prediktiva prissättningsplattform som är skräddarsydd för alla företag som vill förbättra sin prissättningsprocess. Målet är att ge Pricing Power till alla företag i världen.

Man kan säga att vi demokratiserar prisforskningen.

Problemet som vi försöker att lösa

Många företag kämpar med att sätta korrekta priser på sina produkter eller tjänster. Vanligtvis tittar man på sina marginaler och/eller sina konkurrenter för att försöka komma fram till ett lämpligt pris.

…Men det finns ett annat sätt. Det finns ett sätt att mäta den verkliga betalningsviljan i realtid. På så sätt kan du också skilja ut vem som har den högsta betalningsviljan och vad i din produkt eller funktion som dina kunder gillar mest.

Lösning:

Vi bygger en SaaS-plattform som automatiserar den gamla konsultverksamhetens process. Genom att bygga en programvara kan detta verktyg användas av alla företag som vill fatta datadrivna beslut.

 

Varför är det här problemet värt att lösa?

Vi tror att många företag lämnar pengar på bordet. Vår erfarenhet från Atenga insights (vårt systerföretag) visar att när det gäller prissättning har företagen i allmänhet ingen aning om hur mycket de kan prissätta. Det är vanligare att man tittar på konkurrenterna och företagets marginaler än på betalningsviljan.

Dessutom berättar de uppgifter vi samlar in också vem som vill betala vad. Detta är skillnader i demografi, och granulariteten i uppgifterna ger också insikter om vad de vill betala för. Förenklat uttryckt kan du ta reda på exakt vad som driver just den kunden att köpa din produkt, varför och till vilket pris.

Mission

Det ger företagen möjlighet att veta vad deras kunder vill betala för. De kan undvika att utveckla produkter eller tjänster som aldrig kommer att falla i god jord hos kunderna.

Vision

Företag kan självständigt starta ett projekt för att besvara en valfri version av frågor om betalningsviljan. Den första versionen kommer att möjliggöra en 24-48 timmars leveranstid, men det slutliga målet är liveuppdateringar.