15 tekniska lösningar som ditt företag måste använda

Innehåll

Om du har hamnat här betyder det förmodligen att du letar efter ett sätt att bli mer tidseffektiv när du gör ditt jobb. Detta är oftast för att minska kostnaderna, men också för att undvika långsamma och tråkiga uppgifter. Men du har tur – nedan listar vi de viktigaste sätten att bli effektivare på jobbet.

Genom att låta tekniken hantera repetitiva och monotona uppgifter kan du öka produktiviteten. Med färre risker för misstag är det lättare att fokusera på viktigare, intäktsgenererande uppgifter. Dessutom frigörs personalresurser som kan fokusera på kärnverksamheten och intäktsskapande aktiviteter.

1. Effektivisera arbetsflöden med teknik

Ett företag som har inriktat sig på arbetsflöden är HubSpot. HubSpot är en plattform för hantering av kundrelationer, försäljning och marknadsföring. De samlar in och organiserar kundinformation och dagliga kundinteraktioner på ett ställe.

Men det som HubSpot gör riktigt snyggt är arbetsflöden. Detta gör det möjligt för ditt försäljnings-, marknadsförings- eller kundserviceteam att snabbt automatisera dina affärsprocesser och få dem att fungera mer effektivt. Detta kan vara genom att segmentera försäljningsledningarna i olika trattar och rikta dem med skräddarsytt innehåll.

Det finns förstås alternativ till HubSpot, men de har överlägset överträffat konkurrenterna, särskilt eftersom de är gratis. Men i punkt 3 Webhooks i Slack diskuterar vi ett annat sätt att göra detta.

2. CRMs​

CRM (Customer Relationship Management) är mjukvaruplattformar/appar som uppfyller alla potentiella behov och hjälper företag att samarbeta med potentiella kunder. Detta gör det möjligt för kunderna att göra rätt val på sina egna villkor, vilket i sig förvandlar potentiella kunder till kunder och leder potentiella kunder till att vidta nästa bästa åtgärd som de behöver.

Med ett bra CRM kan du spara information om både företag och kontakter. Det gör det möjligt att enkelt skicka ut e-post och fakturor, vilket gör att alla samtal och all information blir lättillgänglig för alla i teamet.

3. Webhooks i Slack

Ja, vi antar att du använder Slack… Men låt oss inse att de flesta företag gör det. Den här punkten berör den första om arbetsflöden eftersom du kan använda Slack-webhooks i kanaler som du kan ha som utlösare för att du eller någon i ditt team ska vidta åtgärder. Du kan ha vilken typ av åtgärd som är förutbestämd beroende på vilken kanal du har webhooken i.

Ett bra exempel på detta är Asana, Trello och Jira som kan utlösa meddelanden när en uppgift avslutas. Detta hjälper till att anpassa teamets insatser och ser till att alla omedelbart får information när uppgifter avslutas. Till exempel om en teammedlem väntar på att någon annan ska avsluta en uppgift. Men kom ihåg att du måste arbeta ordentligt i den integrerade uppgiften för att kunna utnyttja dem fullt ut.

4. Design som ett proffs

Ett av våra absoluta favoritverktyg är Canva. De har en fantastisk gratisversion, men de erbjuder också en utmärkt och prisvärd premiumversion. De låter dig inspireras och använder tusentals mallar.

I premiumversionen kan du spara din varumärkesbok så att du enkelt kan hålla dig konsekvent, du har tillgång till fler designer och du kan ta bort bakgrunden med ett enkelt klick – på både filmer och bilder. Canva gör alla typer av dokumentationer lätta att skapa – och i en mycket bättre design än vad de flesta företagare skulle kunna åstadkomma själva. Detta inkluderar viktiga pitch decks och snygga fakturor.

5. Använd ett korrekt språk

Grammerly är ett måste att använda, detta smarta insticksprogram korrigerar inte bara din stavning utan talar också om vilken tonalitet du har och vilken du bör använda. Det är så värt att ha detta och se till att du inte gör några dumma stavfel, även när du bara skriver nonchalant till kollegor.

6. Översättningar på nästa nivå

Vi har alla använt Google Translate och skrattat åt vissa dumma översättningar (även om vi inte behärskar mer än ett språk). Men Google måste se upp, det finns en ny utmanare: Deep L. När det gäller Google gäller att ju bättre originalspråket är, desto bättre blir översättningarna (tips: använd grammatik), men de ger dig också förslag till dina översättningar.

De hoppar över ord som inte bör översättas (t.ex. varumärkesnamn). Det är smart och snabbt verktyg.  

7. Detailed extension​

Alla SEO:are bör ha detailed tillägget för Google Chrome, men även om du inte är SEO:are bör du lägga till det här i din bokmärkesfältet.

Mest för att du kan titta på rubrikerna och länkarna. Detta ger fantastiska insikter i alla typer av affärsutveckling och tillväxt. Med andra ord är det ett utmärkt sätt att få en snabb överblick över dina konkurrenter och hur de arbetar.

8. Smart prissättning

Glöm avancerade beräkningar och magkänsla när det gäller att fastställa priser. Priceagent är en programvara för prisinformation som ger dig realtidsdata om den faktiska prissättningen och dina kunders och/eller potentiella kunders betalningsvilja. Det är lätt att använda, du behöver inte veta hur man genomför marknadsundersökningar och du behöver inte tolka data. Du kan leka i grafer med ett enkelt gränssnitt. Verktyget ger dig rekommendationer när det gäller de högsta prispunkterna per demografi. 

9. Databox​

Vad sägs om alla dina data på en enda instrumentpanel? Ja tack! Det är så tidskrävande att gå igenom alla dina datapunkter och sedan lägga till KPI:erna i ett Google-ark för uppföljning. Oavsett om det är för ditt team, din ledningsgrupp eller styrelse kan du justera KPI:erna, och detsamma gäller förstås för din bransch. Databox erbjuder mallar för olika typer av företag så det är både enkelt och snabbt att sätta upp. 

De har en bred integration med alla de mest populära företagsverktygen; HubSpot, Google ads, Facebook ads, Google Analytics, Stripe, Sales force, ahref och mycket mer. 

10. Projektledning

Vi har redan tagit upp några av dessa lösningar i den tredje punkten om webbkrokar i Slack, särskilt Asana, Click up och Trello har blivit oerhört populära under året. Olika projektverktyg passar olika branscher.

Men en bra projekthanteringsplattform kan hjälpa dig och ditt team att organisera era mål och uppgifter. Ett projektledningsverktyg ser till att du håller dig uppdaterad om vad du har i din pipeline och kommande deadlines. Särskilt om du arbetar kundorienterat kan ett projektledningsverktyg göra det mycket lättare för dig att kommunicera med dina kunder.

11. Verktyg för trendrapporter

Oavsett bransch måste du hålla dig uppdaterad om vad andra människor söker efter och är intresserade av i förhållande till din bransch eller ditt företag. Några bra exempel är google trends, also asked och ubersuggest. Se till att du är uppdaterad om problem och frågor som dina kunder hanterar.

12. Sociala medier hantering

Om ditt företag är som de flesta andra innebär det att du har en närvaro på nätet på en rad olika sociala medier. Det är vanligtvis en huvudvärk att hantera detta, eftersom du loggar in och ut ur alla dessa plattformar. Men det finns ett antal praktiska online-verktyg som gör att du kan hantera alla dina företagskonton på sociala medier från ett och samma ställe. Hootsuite är ett utmärkt verktyg för din marknadsföringskampanj i sociala medier.

13. Konverterare

Ibland får vi dokument i fel format, och vissa personer lägger ner timmar på att kopiera och klistra in dem. Eller ännu värre, de skriver om allting för hand i det nya önskade formatet. Snälla gör inte det finns bara lättanvända konverterare som tar hand om det åt dig.

14. Ta bort backgrunden på dina bilder

Oavsett om du arbetar med marknadsföring, utveckling eller försäljning har du förmodligen upplevt svårigheten att hitta en logotyp utan bakgrund som passar på ditt inlägg, din presentation eller din webbplats. Och låt oss inse att de flesta av oss inte är Photoshop-kunniga (och inte heller har vi Canva Pro). Vad sägs om en enkel uppladdning och en 10 sekunders rendering och voilá. Remove background är ett fantastiskt online-verktyg, helt gratis att använda.

15. Google sheets

Om du inte använder google sheets ska du börja nu. Det är mycket lättare att lära sig Google sheets än Microsoft Excel. Det är också anslutet till ett gäng API:er och har en mängd olika tillägg för att skapa kabana-tavlor. Samtidigt kan du använda alla de smarta Excel-funktionerna som VLOOK-UP och Macros för att skapa VBA-kod.

Sammanfattning

Det finns många användbara verktyg på nätet som hjälper ditt företag och ditt team att bli effektivare. Vi hoppas att den här listan hjälper dig att göra ditt företag framgångsrikt.